Retraite
'Innerlijk leiderschap'

Wat houdt deze retraite in?

Tijdens deze retraite gaan we dieper in op het thema. We zetten je door middel van eenvoudige woorden, die we halen uit de kloosterhouding, stil bij jezelf. Tijdens deze retraite is er veel aandacht voor jezelf, om je blik naar binnen te richten in plaats naar buiten. Want binnenin daar zit je verlangen, wie je bent, wat je wilt. Daar diep van binnen, weet je waar je blij van wordt, daar voel je waar je grenzen liggen, waar je energie van krijgt en waar je uitgeput van raakt. Innerlijk leiderschap leer je niet door een trucje, maar door ervaring, door het leven zelf, door vallen en weer op te staan. Door je eigen innerlijke houding te versterken kun je je eigen krachtige leider worden. Waardoor je beter weet wie je bent en wat je wilt. Om de juiste keuzes te maken die bij jou passen.  Tijdens deze retraite kom je erachter hoe je vanuit je hoofd naar je ziel kunt ‘zakken’. Je krijgt opdrachten, oefeningen om direct mee aan de slag te gaan en bijeenkomsten waarbij we dieper ingaan op het thema. Daarnaast is er genoeg tijd gereserveerd voor jezelf om te kunnen doen wat je wilt. Misschien wil je nieuwe mensen ontmoeten, wandelen, een boek lezen of gewoon wat uitrusten en genieten van de natuur om je heen. 

Praktisch

De retraite vindt plaats in een groepshuis of in een klooster. Zo kun je kiezen wat bij jou past. De retraite in het groepshuis wordt omringd door veel natuurschoon waarbij je heerlijk kunt wandelen of kunt zitten en kunt genieten van het uitzicht. De retraite in het klooster wordt gekenmerkt door stilte en de diensten die je kunt bezoeken. Per dag zijn er diensten die je kunt meemaken, de diensten zorgen voor het ritme in de dag. Tussendoor is er voldoende tijd voor jezelf en voor ontspannen en ontmoeting. 

Bij de retraite in het groepshuis ligt het accent meer op ontmoeting, samen eten en samenzijn. Bij de kloosterretraite ligt het accent meer op de stilte en de kloosterdiensten die de retraite aanvullen. 

Ja, ik meld me aan voor de retraite 'Innerlijk leiderschap'

Contactformulier

Dagprogramma

Dag 1

 

Tussen 11.00 en 12.00 uur aankomst

12.30 uur: Middagmaal (gezamenlijk)

18.00 uur: Avondmaal in stilte (gezamenlijk)

20.00 uur: Gezellig samenzijn

Dag 2 

 

tussen 08 – 09 uur: Ontbijt in stilte

10.00 uur: Groepsbijeenkomst

13.00 uur: Middagmaal (gezamenlijk)

18.00 uur: Avondmaal in stilte (gezamenlijk)

20.00 uur: Gezellig samenzijn

Dag 3

 

tussen 08 – 09 uur: Ontbijt in stilte, ieder op eigen gelegenheid

10.00 uur: Bijeenkomst

12.00 uur: Middagmaal (gezamenlijk)

Tussen 15.00 en 16.00 uur: Afscheid