Stilte-retraite

  • Wil je even afstand nemen van het leven van alledag?

  • Wil je ervaren hoe je even gas terug kunt nemen?

  • Wil je beleven wat de stilte tot je te zeggen heeft?

 
Deze stilte-retraite helpt je om even wat gas terug te nemen, om van binnen stiller te worden, om het vol te houden met jezelf. Want, in deze snelle, drukke en lawaaierige maatschappij is er niet altijd makkelijk om vanuit rust te leven. Je moet hier echt je best voor doen.
Bij stilte en rust ontstaat er vaak ruimte in je hoofd. Niet direct. Veel mensen hebben in eerste instantie last van chaos, onrustige gevoelens en veel gedachtes. Maar door het uit te houden in de stilte, in de rust, verdwijnt die onrustigheid op een gegeven moment naar de achtergrond en wordt het rustig in jezelf. Sommige mensen vinden de stilte eng, bedreigend en confronterend. Het confronteert je met je eigen gedachtes, angsten, vragen, maar ook met je eigen ik. Als je de rust een paar dagen achter elkaar op je in kan laat werken kan dit intense ervaringen opleveren. Tijdens deze retraite krijg je begeleiding van ons om te leren omgaan met de stilte. Je krijgt handvatten aangereikt die je helpen gas terug te nemen, je lijf en psyche tot rust te laten komen. Even echt de tijd voor rust te nemen, zonder al te veel prikkels van buitenaf. Bij behoefte is er altijd gelegenheid voor een persoonlijk gesprek.
 

Tijd voor jezelf

Tijdens deze retraite is er veel tijd voor rust, voor ‘eigen tijd’. Wil je een boek lezen, wandelen, slapen of tijd doorbrengen in de natuur?  Tijdens de retraite krijg je kloostermeditaties aangereikt. Samen met anderen, die ook verlangen naar rust, beleef je dit weekend alleen, maar toch ook samen. s’Avonds reserveren we tijd om ervaringen te delen, te praten over waar je naar verlangt, vragen te stellen of gewoon te luisteren naar wat anderen te vertellen hebben.
 

Praktische informatie

Gastenhuis Julianaklooster te Heiloo

12 – 14 april 2019

12 – 14 juli 2019

Wel tienduizenden mensen per jaar bezoeken het Julianaklooster en het  zes hectaren groot oord, met een kapel, een waterput (Mariabron). Dit alles ligt in een bijzonder mooi en groot bezinningspark. Veel bezoekers komen naar Heiloo te bedevaarten, Ook veel mensen gaan op retraite in het Julianaklooster. 

Tijdens deze stilteretraite zijn we te gast in het gastenhuis van het Julianaklooster te Heiloo.In dit klooster zijn drie ‘blauwe zusters’ woonachtig. Zij houden zich bezig met activiteiten die vanuit het klooster georganiseerd worden, wat zich veelal richt op jongeren en gezinnen. Tijdens de retraite heb je vrij toegang tot het bezinningspark waar zich een grote kerk, kloosterwinkel en koffieplek (het Oesdom) en een kapel bevinden. In het midden van het park is een grote vijver. Tijdens de stilte-retraite is het mogelijk om mee te doen met de dagorde en gebeden, maar dit is niet verplicht. Je kunt je vrije tijd zelf indelen.

Bij de gastenkamers heb je de beschikking over een knusse huiskamer, welke we delen met de groep.  Je slaapt op een één- of tweepersoonskamer

 

Kosten zijn € 225,00 (op basis van vol pension)

Let op;
Je reservering is pas definitief bij het overmaken van 50%, drie weken voor aanvang van de retraite. 
 
 
Ja, ik meld me aan voor de stilte-retraite

Contactformulier


Dagprogramma

Dag 1

Tussen 11.00 en 12.00 uur aankomst

13.00 uur: Maaltijd (in stilte)

14:00: Groepsbijeenkomst

18.00 uur: Maaltijd  ( in stilte)

20.00 uur: Gezellig samenzijn

 

 

Diensten in klooster 

Iedere dag;

  • 12.00 uur

Zondag:

  • 9.00 uur 
  • 10.30 uur
  • 16.00 uur 

Dag 2

7.00: Ontbijt (in stilte)

7.30: Stilte-meditatie

8.00 uur: Wandeling naar klooster Egmond 

9.30 uur: Dienst bijwonen in Abdij Egmond 

13.00 uur: Maaltijd  (in stilte)

14.00 uur: Tijd voor jezelf

18.00 uur: Maaltijd (in stilte) 

20.00 uur: Gezellig samenzijn

Dag 3

7.00 uur: Ontbijt (in stilte)

7.30 uur: Stilte-meditatie

10.00 uur: Eigen tijd

13.00 uur: Maaltijd (in stilte)

14.00 uur: Groepsbijeenkomst

Tussen 15.00 en 16.00 uur: Afscheid 


Ervaringen van deelnemers

Even alleen maar op mezelf letten en mijn gedachten kunnen ordenen.
me op mijn gemak voelen bij jullie. Het kunnen loslaten van thuis. Het stil mogen zijn en niets te hoeven van wat me thuis overspoelt. 
aandacht voor 1 activiteit steeds. Heidi

Jullie hartelijk bedankt voor dit weekend. Het heeft veel voor mij gedaan en kwam precies op het goede moment. Echt bijzonder! Sarie

 Ik ga zeker weer mee op een retraite. Een kans om eens naar een ander klooster terugkomen lijkt me ook mooi. 
Erg bedankt dat ik dit mocht meemaken.
Lenie