IENIEMIENIE RETRAITE

Praktische informatie

 

Deze vorm van een retraite duurt een dagdeel. Maar je zult versteld staan wat deze mini-retraite voor je zal doen en dat je, ook in een paar uurtjes, tot rust kunt komen door rustgevende oefeningen en activiteiten omdat je even tijd maakt voor jezelf.

 

Wat is het doel van deze ieniemienie retraites?

  • Gun jezelf een kort moment van rust en ontspanning

  • Maak op een laagdrempelige manier kennis met mij en de sfeer van een retraite

  • Ontmoet gelijkgestemden 

  • Ervaar hoe kleine oefeningen een verschil kunnen maken in je denken en je gedrag

 

 

We verlangen immers

allemaal rusteloos

naar iets, welbeschouwd vooral

naar rust, tevredenheid en acceptatie.

Anselm Grün 

(Benedictijnse monnik)

Data

Volgt nog

 

Kosten

 v.a. € 29,95

 

Plaats

Tempel 5 te Opperdoes

of in overleg

 

Tikva

 

Ontspan je lichaam door middel van twee Tikva-momenten. Het eerste deel ga je aan de slag met Tikva-stretch om het lichaam te laten ontspannen en de bloedcirculatie op gang te brengen. 

Dan houden we even pauze om na de pauze ons bezig te houden met Tikva-relax. Tijdens deze relaxmomenten houden we ons bezig met meditatie, ontspanning en innerlijk gebed. Alles wordt ondersteund met rustgevende muziek. 

Creatieve met rust

 

Vanuit ontspanning je bezighouden met reflectie. Wat vind je belangrijk? Waar wil je je mee bezig houden? Waar richt je je focus op? Dit zijn onderwerpen die je op een creatieve manier gaat verwerken op een canvas-doek. We doen dit in een groep, maar tijdens dit creatieve moment werken we in stilte, met op de achtergrond zachte muziek. Tijdens de pauze is er tijd om gedachtes te delen en aan het einde van deze ieniemienie-retraite is er een moment om te delen wat een ieder gemaakt heeft. 

 

 

Ode aan je zintuigen

 

We beginnen met een korte kennismaking zodat we weten met wie we deze wandeling maken.

Tijdens deze bezinningswandeling laten we ons inspireren door de natuur. Wat kan de natuur ons leren? Welk effect heeft de natuur op onze gevoelens van rust en ontspanning? We laten de natuur ons inspireren over thema's in ons leven die ons bezighouden. We gebruiken al onze zintuigen, maar ook wandelen we momenten in stilte om tijdens deze wandeling naar binnen te keren. 

Ieniemienie retraite boeken?

Wil je een ieniemienie retraite boeken voor een groep in de kerk of andere groep?

Informeer naar de mogelijkheden door het onderstaande formulier in te vullen.