Wil je een jaar lang bezig zijn met rust?

 

Dan is het jaarprogramma voor jou!

Ieder seizoen onderga je een retraitedag. Per retraitedag wordt er aan de hand van een specifiek woord het thema Rust onder de loep genomen. Naast theorie is er ruimte om ervaringen met anderen te delen, te oefenen met het thema rust in verschillende vormen en zijn er momenten van stilte, reflectie en bezinning.  Het jaarprogramma helpt je om vier dagen in het jaar voor jezelf vrijmaakt om rust te ervaren. 

 

Stel je eens voor: hoe zou het voor je zijn als je iedere dag zou kunnen leven vanuit rust?

 

Je weet dat je meer rustmomenten in je leven zou moeten inplannen. Je leest er van alles over, maar je blijft maar zoeken naar hoe je dit kunt invoegen in je leven. Het lijkt maar niet te lukken om structureel tot rust te komen. Je hoofd draait overuren, je ervaart lichamelijke spanning en ervaart emoties die je liever onder controle houdt. Je verlangt naar minder, maar je agenda staat iedere week weer vol. Je zou zo graag wat meer tijd voor jezelf willen hebben. Je worstelt met je grenzen aangeven, voelt dat je er regelmatig overheen gaat, maar je weet niet goed hoe je dit kunt veranderen. Je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen om tot rust te komen. Er zijn zoveel dingen in je leven die aandacht van je vragen. Zodra je aan jezelf toekomt ben je moe en weet je niet goed wat je wilt, waar je van ontspant en waar je energie van krijgt. 

 

Eén dag per seizoen, een heel jaar lang.

Stel je eens voor hoe het zou om één dag per seizoen een hele dag voor jezelf apart te zetten. Dat zijn vier hele dagen per jaar! Deze dagen resoneren door. Dagen waarin je kunt opladen, gelijkgestemden kunt ontmoeten, verbinding kunt ervaren met jezelf, anderen en je Schepper. Wordt een jaar lang door geïnspireerd over het thema rust vanuit de Benedictijnse spiritualiteit.

 

Alleen bij genoeg belangstelling kan dit jaarprogramma van start gaan. 

    JAARPROGRAMMA

jaarprogramma

Data 2024

1 dag per seizoen.

Datas nader te bepalen.

 

Plaats

Op een mooie locatie in Noord-Holland. 

 

Kosten

€ 95,- per retraitedag

€ 380,- voor het totale jaarprogramma

 

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers

Maximaal 12 deelnemers