Coaching bij stress

Retraitedag 'Leven vanuit rust'

Ja, ik ben geinteresseerd in een retraitedag 'Leven vanuit rust'

Soms zit je in een fase in je leven waarin je vastloopt, twijfelt, niet weet hoe je verder moet. Ik begeleid je aan de hand van jouw verhaal. Je levensverhaal staat centraal. Waar bevond je je, waar bevind je je nu en waar wil je naartoe?

Herken je de vragen of de resultaten op deze website? Heb je misschien al eens gesprekken gehad en heb je geen behoefte aan een reeks van gesprekken? Of passen deze terugkerende gesprekken minder goed in je agenda? Dan is een retraitedag mogelijk een goede optie voor jouw.  

We kiezen een gebied in Noord-Holland waar we heerlijk kunnen wandelen en tussendoor kunnen genieten van een kopje koffie en een lunch. Ook is het mogelijk om bij het klooster in Heiloo of Egmond af te spreken waar we, een dienst kunnen meebeleven of kunnen genieten van de stilte van de kapel.

Maar we starten de dag om je begeleidingsvraag centraal te stellen. Tijdens deze dag wandelen we veel, maar nemen ook pauzes. Om na te denken, de stilte te laten spreken, te genieten van wat we om ons heen zien.  Samen onderzoeken en ontdekken we de antwoorden op jouw vragen naar een leven met meer rust. Tussendoor genieten we van een heerlijke lunch. We plannen na een maand een nagesprek en sluiten daarna de begeleiding af. 

De dag duurt van 9.30 tot 14.30 uur.  

De aanmelding is definitief na ontvangst van de betaling van de factuur. Samen zorgen we ervoor dat je weer meer kunt leven vanuit rust!

Leven met stress

Ik ben gespecialiseerd begeleiding bij stress. Zelf heb ik veel tijden van stress gekend in mijn leven. Ik weet van mezelf dat ik stressgevoelig ben. Ik moet hier blijvend op letten. Gelukkig ben ik nu, door ervaring en oefenen, beter in staat om mijn stress te herkennen. Dit herken ik door gedachtes en door de signalen die mijn lijf aangeeft. Door op tijd pas op de plaats te maken en tijd te nemen voor rust lukt het mij om goed voor mezelf te blijven zorgen.

Maar stress is niet alleen maar negatief. Stress hoeft niet vermeden te worden. Ik vind dat stress veel vanuit een negatieve kant belicht wordt. Stress is vaak op een negatieve manier in de media. Stress heb je nodig om tot actie te komen, om doelen te behalen, om snel te reageren. Stress is ongezond als het langdurig is en je constant gevoelens van stress ervaart. Maar je stress staat ergens voor! Het heeft met jouw innerlijke waarden te maken, waar je voor staat in het leven. Samen gaan we zoeken naar wat jouw stress je te zeggen heeft. Als je dit weet kun je meer vanuit rust te leven. 

Wist je dat;

  • Stress je iets te zeggen heeft?
  • Waar staat je stress voor? Aan welke waarden is het verbonden?
  • Je mindset over stress van positieve invloed kan zijn op je gezondheid?
  • De beste manier om stress te beheersen niet het verminderen of vermijden is, maar door er anders over te denken en mee om te gaan?
  • Dat het een positief effect op je kan hebben als je zelfs je stress omarmt en niet ziet als de vijand?

Leven vanuit rust

Rust is van belang om je goed te voelen. Het heeft effect op alle facetten van je leven. Op jezelf, je lichaam, je psyche, je gezondheid, maar ook op je werk, je relaties. 

Veel mensen hebben het erover dat ze het zo druk hebben. Is het leven van nu echt zo drukker geworden of ervaren veel mensen een innerlijke onrust? Zijn we massaal de lat hoger gaan leggen voor onszelf, hebben we nog tijd om te dagdromen, te laterfanten, uit het raam te staren? Of vullen we onze vrije uurtjes met het surfen op het internet, het zappen op de tv of scrollen we wat op facebook of door onze whatssappjes. O.a. door afleiding krijgen onze hersenen geen rust en ervaren veel mensen een voortdurend gevoel van gejaagdheid. 

Maar het kan ook anders! Door mijn ervaringen met het klooster lukt het mij om langzamer te leven, lukt het mij om betere prioriteiten te kiezen, om wat vaker de stilte tot mij te laten spreken, te luisteren naar mijn hart, nee te zeggen en om ruimte te houden in mijn agenda om te herstellen, uit te rusten, wat te mijmeren, te wandelen of creatief bezig te zijn. 

 

Retraitedag 

Hoe ziet een begeleiding Leven vanuit rust eruit?

  • Telefonische intake
  • Begeleidingsdag
  • Nagesprek

De kosten voor deze dag zijn  € 325,-

Dit is inclusief koffie/thee en een lunch.

 

Wil je toch liever een begeleidingsgesprek per uur? Dan bedraagt het tarief € 65,00 voor een uur.