Begeleiding naar een Leven vanuit rust

Begeleiding naar een leven vanuit rust

Als jij aan een leven vanuit rust denkt. Waar denkt je dan aan? Een leven zonder stress? Een leven zonder lastige momenten? Waarin je niet meer zo hoeft te zoeken naar de balans? Je snapt natuurlijk dat dat een utopie is. Stress, moeilijkheden, pijnlijke emoties zijn onderdeel van het leven. Stress op zich niet verkeerd, niet slecht. Stress is zo nu en dan nodig om te reageren, om in actie te komen, je grenzen aan te geven, boos te worden. Maar tevéél stress die langere tijd aanhoudt stress kan je uitputten waardoor het gevoel van rust ontbreekt.

Uit ervaring weet ik wat stress met je doen kan. Ik geloof in de kracht van ervaringsdeskundigen. Mensen die snappen wat je bedoeld, die hebben ervaren hoe het is om je onrustig te voelen, die weten wat het is om te leven met (keuze)stress. Mensen die zoeken naar meer rust in het leven, de stilte z’n werk te laten doen, zich willen bezinnen. Door persoonlijke ervaringen weet ik wat er voor nodig is om te leven vanuit rust.  

Ik begeleid jouw graag naar een leven met meer rust!

  • Wil je ook weten hoe je op eenvoudige wijze kunt leven vanuit rust?
  • Wil je anders leren omgaan met stress?
  • Wil je weten wat jouw stressbronnen zijn?
  • Wil je leren hoe je tot rust komt, zowel in je hoofd als in je lijf? 

Jouw verhaal staat centraal, luisteren naar wat voor jouw belangrijk is. Je wordt niet van je stress afgeholpen, maar je leert beter om te gaan met stress en hoe je meer rust in je leven kan inbouwen.  

sterker met stress
Stresstest

Stresstesten

Bravermanstest met analyse en advies (€ 50,-)

Om te onderzoeken of je bepaalde tekorten in je lijf hebt opgedaan dmv stress kun je een bravermanstest invullen. 
De uitkomsten van deze test geeft een indicatie waar je klachten vanuit je lijf vandaan kunnen komen. Je neurotransmitters serotonine, gaba, dopamine en acetylcholine worden hierbij onder de loep genomen.

Tekorten in neurotransmitters kunnen zorgen voor;

Gaba; onrustige gevoelens, overprikkeling. 

Serotonine; emotioneel in onbalans, slechter slapen, somber en initiatiefloos, nergens zin in. 

Dopamine; geen energie, geen overzicht kunnen houden, niet kunnen concentreren. 

Gaba; niet goed kunnen onthouden, snel afgeleid, naar woorden zoeken, ongeïnteresseerd.

Je krijgt een advies over hoe je deze tekorten door middel van je levensstijl zoals ontspanning, beweging, voeding en eventueel voedingssupplementen kunt aanvullen.

CSR-Stresstest met analyse en advies (50,-)

Ook kun je kiezen voor een stresstest die aangeeft hoe het is gesteld met je stress ten opzichte van je lijf, je emoties, je gedrag en je cognitie. Stress uit zich vaak op een of meerdere van deze gebieden. 

Stress-checker (€ 10,- per keer)

Deze test geeft op basis van je hartslag in je vinger aan hoeveel stress je lijf ervaart. Door middel van hartcoherentie wordt er gemeten of je ontspannen bent of juist behoorlijk gestresst. Na drie metingen komt er een score uit waar je je voordeel uit kunt halen. Bevestigd dit dat je leeft vanuit rust of geeft je hartslag aan dat je toch nog aardig wat stress ervaart. Je leert hoe je, door eenvoudige oefeningen meer rust in je lijf kunt ervaren en op deze manier zelf de oplossing bent voor je stress. 

Leven vanuit rust-gesprek 

(€50,- per gesprek)

Na jaren van zoeken, uitproberen, volhouden heb ik voor mezelf een methode ontwikkeld die mij helpt bij het leven vanuit rust. Deze methode komt voort uit de Benedictijnse kloosterspiritualiteit. Stap voor stap nemen we deze methode/woorden in een of meerdere gesprekken door. 

Wil je ook leven vanuit rust?
Maak een afspraak, gewoon bij mij aan de keukentafel!
Methode