Bezinningsdagen

Deze dagen zijn er om jezelf even stil te zetten. Je ervaart hoe het is om aan de hand van eenvoudige woorden je meer tot rust kunt komen. Deze bezinningsdagen hebben als doel om je eigen innerlijk te verkennen en te versterken. Je gaat aan de hand van eeuwenoude kloosterhoudingen in combinatie van wetenschappelijke theorieen aan de slag met een bepaald thema. Tijdens een bezinningsdag staat met name je binnenwereld centraal. Wat speelt zich daar af, hoe goed ken je jezelf, kun je het uithouden met jezelf? Maar ook oefeningen worden tijdens de bezinningsdag gedaan. Denk aan stilte-oefeningen, gedachten lozen, maar ook momenten waarop je nadenkt over hoe jij in het leven staat en wat je wilt verbeteren.

Tijdens de bezinningsdag krijg je geen gemakkelijke trucjes aangeleerd, waardoor je vanuit rust kunt leven of werken, maar gaat het veel meer om eenvoudige woorden, eenvoudige handelingen toepassen in je dag waardoor het makkelijker is om te leven vanuit rust. Maar ook al klinken ze eenvoudig, de realiteit is vaak weerbarstig, want het vraagt om doorzetten, confrontatie, geduld, inzet, luisteren naar jezelf. 

We hebben drie thema’s waar je uit kunt kiezen;

  • Innerlijk leiderschap – hoe zorg ik voor rust in mezelf?

  • Leven vanuit rust en ritme

  • Werken vanuit rust 

[WPCR_SHOW POSTID="ALL" NUM="5" PAGINATE="1" PERPAGE="5" SHOWFORM="1" HIDEREVIEWS="0" HIDERESPONSE="0" SNIPPET="" MORE="" HIDECUSTOM="0" ]