KLOOSTERRETRAITE


 

  • Wil je ervaren wat een klooster-retraite met je doet?

  • Wil je je laten inspireren door de eeuwenoude Benedictijnse kloosterhouding?

  • Wil je meer leven vanuit rust?

  • Wil je leren luisteren naar de stilte?

  • Wil je je bezinnen op waar je staat en hoe je verder wilt?

  • Wil je genieten van rust, ritme en de ruimte?

Data klooster-retraite

  • 1-3 juni 2022 Abdij te Egmond (vol!)

Ga je mee?

Ik ga graag naar een klooster. Voor de rust en de bijzondere sfeer. Alle dagelijkse beslommeringen lijken in het het klooster van me af te vallen. Daar lukt het mij goed om in het moment et zijn en stil te zijn. Zowel innerlijk als uiterlijk. 

Tijdens de retraite is er veel tijd voor de stilte. Wat heeft de stilte jouw te zeggen? Wat doet de stilte met jouw? Hoe komt het dat je de stilte lastig vindt? 

We zijn niet de gehele retraite stil. Tussen de diensten en de maaltijden door kan er gesproken worden op de aangewezen plekken. Denk aan de tuin, in een gespreksruimte, in de kloosterwinkel of tijdens een groepsbijeenkomst. 

Naast de vaste momenten van diensten in de kapel, maaltijden en de vaste koffie/theemomenten ben je tijdens deze kloosterretraite vrij om je eigen tijd in te delen. Wil je heerlijk wandelen? Lees je liever een boek? Wil je genieten van de omgeving? Of wil je  vooral uitrusten door bij te slapen en rustig in je eigen kamer door te brengen? 

Tijd voor jezelf

Tijdens deze kloosterretraite is er veel aandacht voor jezelf, voor stilte, voor rust en ruimte. Om je blik naar binnen te richten in plaats naar buiten. 

Leren leven vanuit rust

Tijdens een van de koffie/thee-momenten vertel en inspireer ik je graag met mijn eigen zoektocht naar rust tijdens een turbulente zoektocht naar meer rust en ritme in mijn leven. Vertel ik je mijn eerste kennismaking met een Benedictijns klooster en wat dit mij heeft gebracht. Ik vertel je graag wat de Benedictijnse geloftes Stabilitas, Obedientia en Converio morum inhouden en hoe dit er voor mij voor zorgt dat ik kan leven vanuit rust.