Retraitehuisje
De Bedstee

Individuele retraite 

Even tot rust komen, afstand nemen van alles wat thuis speelt, je bezinnen, stil worden en onthaasten.

Even pas op de plaats maken en gewoon te genieten van de rust om je heen.

Door tijd te nemen voor jezelf, ontdek je wie je daadwerkelijk bent, wat je belangrijk vindt, waar je prioriteiten liggen en waar niet. De stilte kan helpend zijn om beter zicht te krijgen op zaken die vertroebeld zijn geraakt. Door haast, stress, emoties, gedachtes, zorgen, het leven.

Met of zonder begeleiding?

Ik woon naast het retraitehuisje en biedt graag een luistert oor tijdens je retraite. Ook is het mogelijk om een wandeling te maken of een creatieve verwerking in mijn atelier te doen.

Tijdens de retraite, waarbij je veel op jezelf bent, hoef je niet alleen te zijn.

Ik ondersteun je graag en ben beschikbaar voor vragen, advies, voor steun of gewoon een gezellig kletspraatje.

Kosten

Per nacht;                   65,- euro
Gesprek;                     50,- euro
Toeristenbelasting    1,85 euro p.n.
Schoonmaakkosten  20,- euro p.p.

Retraitehuisje boeken?


Het retraitehuisje is met name in de wintermaanden goed beschikbaar.  

Voor vragen over beschikbaarheid, meer informatie of een boeking bel, app of mail naar 06 400 555 44 of esther@leven-vanuit-rust.nl

 

Ervaringen van retraite-gangers.

Stilte, rust, wandelen, lezen... Kortom, heerlijk even een paar dagen in dit mooie huisje!
Annette
oktober 2022
Lieve Esther, bedankt voor het warme onthaal in Opperdoes. Al zagen we elkaar maar 2 keer, het voelde alsof ik je al veel langer kende...zo erg voelde ik mij bij jou en in De Bedstee op mijn gemak. Ik heb genoten van het samen crea bezig zijn en van de rust in en om het huis. Doo het lezen van je boek voelt ik ook niet helemaal allen en je woorden hebben me geïnspireerd. Wie weet tot in Egmond!
Liefs Erika
mei 2022
Lieve Esther, Een bijzonder plekje in Opperdoes! Om tot rust te komen en om te ont-moeten en ontdekken. Het verblijf in De Bedstee was hartverwarmend. Dankjewel
Christa
3 maart 2022
Dank je wel Esther dat ik 3 nachtjes in je huis mocht logeren. Het huisje voelt meteen als thuis! Ik heb genoten van de rust en stilte! Ik kom zeker terug!
Margo
19 januari 2022
Lieve Esther, Wat heerlijk om in jou prachtige retraitehuisje tot rust te komen. Tot de volgende keer. Liefs.
Karin
9 januari 2022
Hoi Esther Wat een fijne plek hier in het mooie Opperdoes, wat een mooie en prettige plek hier in het huisje. Hier start mijn zoektocht naar hetgeen waar ik al jaren naar op zoek ben!! Jij weet wat ik bedoel... Bedankt voor het fijne gesprek, met tranen en een lach, het maakt niet uit, HET MAG. ik kom zeker terug naar deze mooie plek en hoop dan samen met jou het klooster te bezoeken. Liefs
Tamara
9 december 2021
Een week helemaal op mijzelf in de stilte en rust van jullie knusse huisje. Mede door het weer en ook door de afwezigheid van voldoende energie hier veel van de tijd doorgebracht. In deze tijd je boek 'Rust, ritme, ruimte' gelezen. Bijzonder dat ik zo'n persoonlijk verhaal mocht lezen. Zelf al weer jaren terug ook meerdere malen mijn rust gezocht in kloosters, voornamelijk ook Benedictijns. Bijzonder de overname van citaten van Brené Brown, haar boek had ik net uit voor ik hier kwam. Bedankt voor deze week! Wens jullie veel gezondheid en Gods onmisbare zegen.
Marjan
4 december 2021
Lieve, lieve, lieve Esther. Wat heb ik genoten van jullie mooie knusse huisje. Even tot rust komen en dan zoveel krijgen! Je bent een "zielsverwant" zo voelt dat! En De Bedstee...dat is het ultieme, geborgen plekje om tot slapen en uit te rusten. Deze dagen vergeet ik nooit meer, ook onze mooie diepe gesprekken, de wandeling, ons etentje, het stil zijn, alles was goed! Doei lieverd, tot gauw en tot volgend jaar!
Hetty
15 november 2021
Wat heb ik genoten van de dagen, hier in jullie huisje. Ben hier heerlijk tot rust gekomen, maar heb ook nieuwe inzichten gekregen. Ik wil je dan ook enorm bedanken voor de fijne middag in je atelier en de open gesprekken die we samen hebben gehad. Je hebt een mooi boek geschreven, hier mag je trots op zijn! Ontzettend bedankt voor het warme welkom, voor alles! Dit weekend was een kadootje!
Simone
18 oktober 2021
Beste Esther Bedankt voor het nachtje in dit fijne huisje! Heerlijk plekje om even tot jezelf te komen.
Floortje
22 april 2021
De Bedstee...Wat een heerlijke plek om even op adem te komen! Het huisje bood mij direct een gevoel van veiligheid en gezelligheid. De rust en ruimte in en om het huisje nodigen uit tot helende activiteiten. Van goed slapen tot wandelen, van heerlijk lezen tot - mat op de grond- pilates en meditatie. Ik heb genoten, van het buiten zijn, van muziek luisteren en van de zon die verrassend vaak verschillende plekjes in de kamer wist te verwarmen. En dat tussen alle winterse buien door. Ik hoop hier nog eens terug te komen met een beetje warmer weer, want dat tuintje op het westen, biedt zeker ook nog mogelijkheden voor ontspanning. Esther, hartelijk dank voor je gastvrijheid en je luisterend oor!
Joke
8 april 2021
Dit lieve huisje werd al gauw mijn eigen thuis. Ik genoot van rondfietsen door de omgeving, fotograferen, wat ik kan gebruiken bij het maken van aquarellen. Leuk dat je de eerste kocht Esther om hier op te hangen! Opperdoes en Twisk zijn zo prachtig en gisteren at is Opperdoezer-ronde. Een paling van de markt. Het was voor het eerst alleen zijn sinds de zelfdoding van onze dochter. Wat mij door deze dagen enorm hielp was een uurtje stilte in mijn tweede retraite plekje; Het Stilteboetje achter de Doopsgezinde kerk, Dorpsweg 149 in Twisk. Een aanrader voor alle gasten.
Hedi
25 maart 2021
Ik zou oorspronkelijk 2 nachtjes blijven...en toen sneeuwden we in en was 't echt gevaarlijk op de wegen...dus 1 nachtje extra...geen straf. En toen waren de wegen wel weer begaanbaar...maar waarom risico's nemen? Dus nóg een nachtje. En toen...was er eigenlijk geen enkel excuus meer. Maar ondertussen wilde ik eigenlijk helemaal niet meer weg. Zelfs manlief gevraagd of hij 't zag zitten om in 't weekend hier naartoe te komen en dan 2 nacht3es te komen. Ja! Esther gevraagd...weekend al geboekt door andere mensen (mazzelaars!) En nu is 't donderdagmiddag. Vandaag uren gewandeld, in de vrieskou, stralend zonnetje, overal blije mensen op 't ijs. Het lijkt zowaar Anton Pieck. Wat een feest! Afscheid nemen blijft toch nog lastig..terwijl ik er ook écht naar uitkijk weer op huis aan te gaan. Dit weekje, just me, myself and I. Heeft me heel goed gedaan! Tnx, Esther.
Marjan
11 februari 2021
Bedankt dat jullie deze mooie plek delen! Om als jonge mama even bij te kunnen komen, heel goed geschikt. Heerlijk in De Bedstee geslapen en leuk met de fiets de omgeving ontdekken kunnen. Een prachtige plek om uit te rusten.
Eva
24 mei 2020
Wat een heerlijke plek om even tot rust te komen. Ik ga met een trots gevoel weg ' I did it'. Het zal niet de 1e keer zijn, ik kom mogelijk nog een keer. Bedankt ook voor je luisterend oor en het delen van verhaal. Bijzonder! Bedankt en wellicht tot een andere keer. Het is mij heel goed bevallen.
Melanie
1 februair 2020
Lieve Esther. 'Toeval bestaat niet.' zeggen ze weleens. lWat mij betreft klopt dit! Wat ben ik blij dat ik jullie huisje vond. Mijn wens om tot rust te komen en de drukte in mijn hoofd te stillen is gelukt. Dit was niet gelukt zonder jullie warme welkom en gastvrijheid. Tel daar de geweldige ochtend in het atelier bij op en iedereen zal begrijpen dat ik als een opgeruimd persoon huiswaarts keer. Dank!
Trudy
20 januari 2020