Retraite
'Offline'

Aanmeldformulier Retraite ‘Offline’

  • Ervaren hoe het is om offline te zijn?

  • Je meer focussen op jezelf ipv je mobiel?

  • Weten hoe het is om minder prikkels te ervaren?

  • Beleven wat de stilte met je doet? 

Deze retraite helpt je om even terug te gaan naar de basics. Om van binnen stiller te worden, om het vol te houden met jezelf. Want, in deze snelle, drukke en lawaaierige maatschappij is er niet altijd makkelijk om de stilte te vinden. Al die prikkels zorgen voor input, voor afleiding, voor wat er van binnen bij je speelt. 

Bij stilte en rust ontstaat er vaak ruimte in je hoofd. Niet direct. Veel mensen hebben in eerste instantie last van chaos, onrustige gevoelens, verveling, ervaringen van saaiheid en veel gedachtes. Maar door het uit te houden in de stilte, in de rust, verdwijnt die onrustigheid op een gegeven moment naar de achtergrond en wordt het rustig in jezelf, in je lijf. Daarna lukt het vaak beter om naar jezelf te luisteren, vandaaruit te kiezen voor wat voor jouw belangrijk is en daar aandacht aan te geven. Als je de rust en stilte een paar dagen achter elkaar op je in kan laat werken kan dit intense ervaringen opleveren. Tijdens deze retraite krijg je professionele begeleiding om om te gaan met de stilte. Je krijgt handvatten aangereikt die je helpen bij jezelf stil te staan, om je lijf en psyche tot rust te laten komen. Bij behoefte is er altijd gelegenheid voor een persoonlijk gesprek. Dit kan met één van ons of, als we in een klooster verblijven, met een broeder of zuster die woonachtig is in het klooster. 
 

Tijd voor jezelf

Tijdens deze retraite is er veel tijd voor rust, voor ‘eigen tijd’. Wil je een boek lezen, wandelen, slapen of tijd doorbrengen in de natuur?  Tijdens de retraite krijg je (klooster)meditaties aangereikt. Samen met anderen, die ook verlangen naar minder prikkels, beleef je dit weekend alleen, maar toch ook samen. s’Avonds reserveren we tijd om ervaringen te delen, te praten over wat je bezighoudt, vragen te stellen of gewoon te luisteren naar wat anderen te vertellen hebben.

 

Even een paar praktische puntjes

Datum; volgt nog

Plaats; Gastenhuis Julianaklooster te Heiloo

Tijdens deze stilteretraite zijn we te gast in het gastenhuis van het Julianaklooster te Heiloo.In dit klooster zijn drie ‘blauwe zusters’ woonachtig. Tijdens de retraite heb je vrij toegang tot het bezinningspark waar zich een grote kerk, kloosterwinkel en koffieplek (het Oesdom) en een kapel bevinden. In het midden van het bezinningspark is een grote vijver. Tijdens de retraite is het mogelijk om mee te doen met de dagorde en gebeden, maar dit is niet verplicht. Je kunt je vrije tijd zelf indelen.

Bij de gastenkamers heb je de beschikking over een knusse huiskamer, welke we delen met de groep.  Je slaapt op een één- of tweepersoonskamer

 

Kosten zijn € 225,00 (op basis van vol pension)

Let op;
Je reservering is pas definitief bij het overmaken van 50%, een maand voor aanvang van de retraite. 
 
 
Offline

Dag 1

Tussen 16.00 en 17.00 uur aankomst

Kennismaking

18.00 uur: Maaltijd  ( in stilte)

20.00 uur: Groepsmoment en afsluiting van de dag

 

 

 

 

Bij het verblijf in een klooster vragen we je zoveel mogelijk de diensten bij te wonen. 

Dag 2

7.00: Ontbijt (in stilte)

7.30: Stilte-meditatie

8.00 uur: Stiltewandeling  

13.00 uur: Maaltijd  (in stilte)

14.00 uur: Tijd voor jezelf

18.00 uur: Maaltijd (in stilte) 

20.00 uur: Groepsmoment en afsluiting van de dag

Dag 3

7.00 uur: Ontbijt (in stilte)

7.30 uur: Stilte-meditatie

10.00 uur: Eigen tijd

13.00 uur: Maaltijd (in stilte)

14.00 uur: Groepsbijeenkomst

Tussen 15.00 en 16.00 uur: Afscheid 


Ervaringen van deelnemers

Even alleen maar op mezelf letten en mijn gedachten kunnen ordenen.
me op mijn gemak voelen bij jullie. Het kunnen loslaten van thuis. Het stil mogen zijn en niets te hoeven van wat me thuis overspoelt. 
aandacht voor 1 activiteit steeds. Heidi

Jullie hartelijk bedankt voor dit weekend. Het heeft veel voor mij gedaan en kwam precies op het goede moment. Echt bijzonder!   Sarie

 Ik ga zeker weer mee op een retraite. Een kans om eens naar een ander klooster terugkomen lijkt me ook mooi. 
Erg bedankt dat ik dit mocht meemaken.
Lenie