Wandelingen

Wandelen

Waarschijnlijk weet je wel dat wandelen goed voor je gezondheid is. Maar wandelen is goed voor nog veel meer zaken. Bijvoorbeeld om te ontspannen en voor een opgewekt humeur. 

Wandelen is de perfectie oplossing om tot rust te komen. Met een half uur wandelen verbetert je conditie al! En naast dat wandelen zorgt voor een goed geheugen, zorgt het ook nog eens voor een goed humeur.

Maar wist je ook dat je met wandelen…

  • …je bloeddruk verlaagt, cholesterolgehalte en het risico op hartproblemen aanzienlijk alsje al één keer per week een uur wandelt. 
  • …ontspant. Zeker het wandelen van een half uurtje wandelen per dag in een mooie omgeving, verlaagt de gevolgen van stress.
  • … je nachtrust verbetert en wandelen stimuleert je dag- en nachtritme. Daarnaast zorgt wandelen voor meer ontspanning. Hierdoor slaapt je makkelijker in en door.
  • …je botten en spieren versterkt. Regelmatig wandelen heeft een positief effect op het kraakbeen.
  • …je humeur positief beïnvloed. Wandelen is een echte aanrader als je je somber, depressief of angstig voelt. Het wandelen ontspant en door te bewegen maak je serotonine aan, ook wel gelukshormoon genoemd.

Wandelen met stilte

Als je met een groep wandelt waarin er momenten van stilte zijn, zorgt dit voor verbondenheid. Het is een bijzondere ervaring om met een groep in stilte te wandelen. Doordat er weinig gezegd word, enkel de dingen die er toe doen, ontstaat er een gevoel van verbondenheid. Wandelen in stilte geeft een bijzondere beleving. In de stilte gebeurd er iets bijzonders.

 

 

Retraite
kloosterwandeling