Ervaar het ritme en de stilte van het klooster

In samenwerking met het Benedictijnse klooster in Egmond begeleid ik een aantal stilteretreats per jaar.

Beleef deze vierdaagse kloosterretreat waarbij stilte, ritme en rust de boventoon voeren. Met name doen deze dagen in de abdij een appél op naar binnen keren. Het zoeken naar je innerlijke monnik.

De stilte en het vaste ritme bieden hier de ruimte voor. Tussen de diensten door is er tijd voor jezelf. De paar dagen doorbrengen in het klooster, dichtbij de kloosterlingen, is een hele bijzondere ervaring.

Tijdens deze retreat maakt je kennis met de abdij en de heilzame werking van de benedictijnse spiritualiteit. Deze kloosterretreat heeft een laagdrempelig karakter. Ben je nog nooit in een klooster geweest, ben je nog nooit op retraite geweest, wil je ervaren wat de stilte kan doen of ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in de kloosterspiritualiteit? Dan is deze retraite zeer geschikt.

Op de eerste dag maak je kennis met de groep die ongeveer uit tien personen bestaat. Met wie beleven we deze retraite? Wat is de reden dat de medegroepsgenoten de retreat gaan volgen?

Je hoort meer over wat de Benedictijnse kloosterhouding inhoudt. Tijdens de retreat wordt je uitgedaagd om tijdens dag twee en dag drie in volledige stilte door te brengen. Ook alle maaltijden zijn in stilte.

Tijdens de retreat is er de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek. Het programma bevat een stiltewandeling onder leiding van een monnik en drinken we samen koffie met de gastenbroeder waarbij er vaak de mooiste gesprekken ontstaan. 

Muziek en ritme

vinden hun weg

tot in de  plaatsen

van de ziel

Plato

Praktische informatie

DATA

16 - 19 november 2023  (VOL)

1 - 4 februari 2024 (VOL)

13 - 16 juni 2024

7 - 10 november 2024

 

INCLUSIEF

 

 Ontbijt

Warme lunch (samen met de broeders)

Diner 

Laken- en handdoekenpakket

Eenpersoonskamer met douche en toilet

6 diensten per dag om bij te wonen

Kennismaking en afsluiting 

Mogelijkheid tot een gesprek 

 

PRIJS

€ 360,- 

 

AANMELDEN

alleen via de Abdij te Egmond!!

(dus niet via Leven vanuit rust)

 

Tip; deze retreats zijn erg populair en zit snel vol! Advies luidt; schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Abdij. Zodra je een bericht in je mailbox krijgt over de retreat, geef je  dan zo zsm op. Er wordt niet gewerkt met een wachtlijst.