Van doorgaan naar stilgezet worden

Het begon allemaal met een bericht dat ik een gen bezit, waarbij ik een zeer verhoogd risico op kanker heb. Ik kreeg de keuze uit twee heftige en ingrijpende preventieve operaties. Moeilijke keuzes, emotionele fases, stress en twijfels volgde, met daarna een operatie, herstellen en een paar jaar daarna nog een operatie en wéér herstellen

. Daarnaast ging mijn 'gewone' leven gewoon door als; echtgenoot, moeder, dochter, hulpverlener, vriendin.

Totdat ik voelde dat er íets moest gebeuren. Ik had de neiging om door te gaan, schouders eronder, vrolijk zijn, niet klagen maar dragen. Maar dat lukte niet meer en wilde ik ook niet meer.

Ik had rust nodig! 

 

Deze rust vond ik in een Benedictijns klooster...tijdens een hele korte dienst viel er bij mij een kwartje. 

Dit korte bezoek aan het klooster is levensveranderend voor mij geweest. In de afgelopen tien jaren heb ik mij verdiept in de Benedictijnse kloosterhouding, heb ik diverse retraites gevolgd en heb ik mij verdiept in de materie RUST en heb ik hier een boek over geschreven. 

Opleidingen en cursussen

Ik ben opgeleid tot hulpverlener (HBO-SPH) heb de afgelopen jaren opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van coaching, burn-out, suppletie, ontspanning vanuit je lichaam door o.a. Tikva en het reguleren van je zenuwstelsel.