Welkom

Dit is waar je individuele reis begint.

Kom heerlijk tot rust in mijn retraitehuisje 'De Bedstee'.  

Het huisje ligt in een doodlopend straatje, in een rustig dorpje, op korte afstand van het Ijsselmeer.

Het retraitehuisje straalt grootmoeders sfeer uit, maar is van alle moderne voorzieningen voorzien.

Ik ontvang je graag!

"Een week helemaal op mezelf in de stilte en rust. Mede door het weer en ook door de afwezigheid van voldoende energie hier veel van de tijd doorgebracht. In deze tijd je boek gelezen. Bijzonder dat ik zo'n persoonlijk verhaal mocht lezen. Bedankt voor deze week! Ik wens je veel gezondheid en Gods zegen."

Marjan - 2023

"Een bijzonder plekje in Opperdoes. Om tot rust te komen en om te ont-moeten en ontdekken. Het verblijf in De Bedstee was hartverwarmend. Dankjewel!"

Christa 

"I did it! Wat een heerlijke plek om even tot rust te komen. Ik ga met een trots gevoel weg. het zal niet de 1e keer zijn, ik kom mogelijk nog een keer. Bedankt voor je luisterend oor en het delen  van je verhaal. bijzonder! Bedankt en wellicht tot een anderen keer. Het is mij heel goed bevallen."

Melanie

Waar verlang je naar?

 

  • Even op jezelf zijn en je eigen ritme volgen?
  • Ervaren wat vertragen, stilte en rust voor effect heeft?

  • Tijd nemen om na te kunnen denken, emoties te doorleven en/of lichamelijk tot ontspanning te komen?

  • Of misschien heb jij een hele andere reden?

 

Voel je in ieder geval welkom in mijn retraitehuisje!

Ik woon, met mijn gezin, aan de overkant van het huisje. 

Onze poes Tante Truus komt misschien even gezellig snuffelen in het afgesloten tuintje en ook onze kleine hondje Buks is dol op nieuwe mensen en zal, als hij je ziet, je kwispelend verwelkomen. 

Je kunt er tijdens je retraite voor kiezen op jezelf te zijn, dan overhandig ik je met alle liefde de sleutel en zien we elkaar enkel  bij aankomst en bij je vertrek.

 

Maar je kunt er ook voor kiezen om je retraite te verrijken en te verdiepen met één of meerdere extra's.

kijk onderaan de pagina wanneer het retraitehuisje beschikbaar is

Beschikbaarheid* 

*deze kalender toont enkel  de beschikbaarheid, je kunt er niet mee boeken. 

Stuur daarvoor even een berichtje naar mij met wanneer je op retraite zou willen komen.

 

Extra's om bij te boeken

Breng je zenuwstelsel

tot rust-sessie

Ontdek  hoe je zenuwstelsel werkt en wat voor invloed je zelf hebt op je zenuwstelsel. Leer hoe je zenuwstelsel voor je zorgt en dat je niets kunt doen aan bepaalde reacties. Ik leg je uit hoe je zelf,  op eenvoudige wijze, je zenuwstelsel op de rem kunt laten staan om rust en ontspanning te ervaren.

Creatieve verwerking

 Visionboard

Op een canvas doek visualiseer je wat jij belangrijk vindt. Dit canvas kun je daadwerkelijk mee naar huis nemen, zodat het je herinnert aan je retraite. Er liggen allerlei materialen voor je klaar om creatief mee aan de slag te gaan. 

 

 

creatieve retreat, stilte retreat, tot rust komen, creatief, tijd voor mezelf, tijd voor jezelf, retreathuisje, alleen zijn, tot rust komen

(stilte) Wandeling

Tijdens deze wandeling gaan we samen op pad en stel ik je verschillende vragen die je helpen om dieper in jezelf af te dalen, om stiller te worden en te luisteren naar je hart ipv je hoofd. Je wordt je bewuster van datgene wat er binnen bij je leeft, waar je tijdens je retraite én thuis aandacht aan wilt geven. 

 

retreat, alleen op retreat, retraite, stilteretreat, alleen, individueel, tot rust komen, stil, herstellen na burn out, christelijk, noord holland, individueel op retraite, retraitehuisje, retreathuisje

Tikva-sessie

Tijdens deze Tikva-sessie ondergaan we samen, een uur lang, een serie oefeningen waarbij je lichaam ontspant. Door middel van rustgevende muziek, stilte, ademhaling en rustige bewegingen breng je je zenuwstelsel tot rust, waardoor als vanzelf ook gedachten en emoties tot rust komen. 

 

 

 

 

 

Nek/schouder/hoofd massage

Het hoofd is het centrum van ons bestaan. We eten, ruiken, zien, horen en we denken ermee. Er gebeurt veel in ons hoofd, naast dat er ontzettend veel spieren en zenuwuiteinden op je hoofd zitten, kunnen er ook veel spanningen ophopen.  Deze hoofdmassage is een hele ontspannende laagdrempelige massage van een half uur, die je zenuwstelsel kalmeert. Je blijft gewoon zitten met je kleding aan en ondertussen krijg je een massage van nek, schouders en hoofd.

Coachingsgesprek adhv de Benedictijnse spiritualiteit

Doordat ik de afgelopen jaren door verschillende dingen ben heengegaan, heb ik een eigen methode ontwikkeld die voortkomt uit de Benedictijnse houding. Deze methode omvatten elementen die mij in het klooster aanspreken en zorgen dat ik tot rust kom. Boek je gesprek en leer ook hoe jij, op eenvoudige wijze, kunt leren van de kloosterhouding. 

 

 

 

Prijzen

Overnachting per nacht € 75,-
Schoonmaakkosten € 20,-
Toeristenbelasting per nacht € 1,95
Extra's
Stiltewandeling € 75,-
Creatieve verwerking € 75,-
Zenuwstelsel € 95,-
Tikva-sessie € 75,-
Nek-schouder-hoofdmassage € 45,-
Eten
Ontbijt € 15,-
Lunchpakketje € 15,-
Diner € 27,50

(bij 4 dagen of meer gaat de prijs per maaltijd omlaag.

Ik werk hierbij samen met  privé cateraar Martine)