Beste Esther,

 

Hier was ik even aan toe, een dag voor mezelf. Ik heb nieuwe inzichten op gedaan en ga meer rust inbouwen. 

 

Lydia

retraitedag - oktober 2023 

 


Lieve Esther,

Wow, wat heben jullie een mooi, lief en rustig huisje hier. Ik heb hier moeilijke en mooie momenten gehad. Ik ben mezelf hier heel erg tegengekomen. Maar wat was het fijn om hier naar mijn verdriet te kunnen luisteren, het echt aan te gaan en het niet weg te hoeven stoppen, omdat je door moet. Bedankt voor alles en dat ik je mooie boek mocht lezen. Daar heb ik veel aan gehad.

 

Maaike

individuele retraite - maart 2023


Beste Esther,

Wat een heerlijk retraitehuisje heb je gecreeërd. Ondanks de regen en de sneeuw, was het zeker geen straf om binnen te zitten. ;) Het werkte voor mij goed om even los te komen van mijn hectische leven thuis en even helemaal te focussen op dingen die voor mij belangrijk zijn. Volgende keer hoop ik met mooi weer meer van de omgeving te gaan bewonderen.

 

Wilma (maart 2023) 


Beste Esther

Dank je wel voor een paar dagen van stilte zoeken, geholpen door je prettig geschreven boek. Ik ben blij dat ik je heb gevonden. Fijn om in je retraitehuisje te kunnen verblijven. En dan ook nog uitgebreid de tijd voor een gesprek!

 

Annemieke (januari 2023)


Lieve Esther.

'Toeval bestaat niet.' zeggen ze weleens. Wat mij betreft klopt dit! Wat ben ik blij dat ik jullie huisje vond. Mijn wens om tot rust te komen en de drukte in mijn hoofd te stillen is gelukt. Dit was niet gelukt zonder jullie warme welkom en gastvrijheid. Tel daar de geweldige ochtend in het atelier bij op en iedereen zal begrijpen dat ik als een opgeruimd persoon huiswaarts keer. Dank!

 

Trudy (januari 2020)


Esther,

Een bijzonder plekje in Opperdoes. Om tot rust te komen en om te ont-moeten en ontdekken. Het verblijf in De Bedstee was hartverwarmend. Dankjewel!

 

Christa (maart 2022)


Esther,

Een week helemaal op mijzelf in de stilte en rust van jullie knusse huisje. Mede door het weer en ook door de afwezigheid van voldoende energie hier veel van de tijd doorgebracht. In deze tijd je boek 'Rust, ritme, ruimte' gelezen. Bijzonder dat ik zo'n persoonlijk verhaal mocht lezen. Zelf al weer jaren terug ook meerdere malen mijn rust gezocht in kloosters, voornamelijk ook Benedictijns. Bijzonder de overname van citaten van Brené Brown, haar boek had ik net uit voor ik hier kwam. Bedankt voor deze week! Wens jullie veel gezondheid en Gods onmisbare zegen. 

 

Marjan (december 2021)


I did it!

Wat een heerlijke plek om even tot rust te komen. Ik ga met een trots gevoel weg ' I did it'. Het zal niet de 1e keer zijn, ik kom mogelijk nog een keer. Bedankt ook voor je luisterend oor en het delen van verhaal. Bijzonder! Bedankt en wellicht tot een andere keer. Het is mij heel goed bevallen. 

 

Melanie (februari 2020)


Lieve Esther,

Wat een heerlijke sfeer in het huisje, het voelt geborgen en rustgevend. Ook de sfeervolle details doen een appél op rust en ontspanning. Dank voor deze mooie plek. 

 

Liefs Esther (januari 2020)


Dank!

Bedankt dat jullie deze mooie plek delen! Om als jonge mama even bij te kunnen komen, heel goed geschikt. Heerlijk in De Bedstee geslapen en leuk met de fiets de omgeving ontdekken kunnen. Een prachtige plek om uit te rusten.

 

Eva (mei 2020)


Esther,

Ik zou oorspronkelijk 2 nachtjes blijven...en toen sneeuwden we in en was 't echt gevaarlijk op de wegen...dus 1 nachtje extra...geen straf. En toen waren de wegen wel weer begaanbaar...maar waarom risico's nemen? Dus nóg een nachtje. En toen...was er eigenlijk geen enkel excuus meer. Maar ondertussen wilde ik eigenlijk helemaal niet meer weg. Zelfs manlief gevraagd of hij 't zag zitten om in 't weekend hier naartoe te komen en dan 2 nacht3es te komen. Ja! Esther gevraagd...weekend al geboekt door andere mensen (mazzelaars!) En nu is 't donderdagmiddag. Vandaag uren gewandeld, in de vrieskou, stralend zonnetje, overal blije mensen op 't ijs. Het lijkt zowaar Anton Pieck. Wat een feest! Afscheid nemen blijft toch nog lastig..terwijl ik er ook écht naar uitkijk weer op huis aan te gaan. Dit weekje, just me, myself and I. Heeft me heel goed gedaan! Tnx, Esther.

 

Marjan (februari 2021)


Beste Esther,

Dit lieve huisje werd al gauw mijn eigen thuis. Ik genoot van rondfietsen door de omgeving, fotograferen, wat ik kan gebruiken bij het maken van aquarellen. Leuk dat je de eerste kocht Esther om hier op te hangen! Opperdoes en Twisk zijn zo prachtig en gisteren at is Opperdoezer-ronde. Een paling van de markt. Het was voor het eerst alleen zijn sinds de zelfdoding van onze dochter. Wat mij door deze dagen enorm hielp was een uurtje stilte in mijn tweede retraite plekje; Het Stilteboetje achter de Doopsgezinde kerk, Dorpsweg 149 in Twisk. Een aanrader voor alle gasten.

 

Hedi (maart 2021)


De Bedstee

...Wat een heerlijke plek om even op adem te komen! Het huisje bood mij direct een gevoel van veiligheid en gezelligheid. De rust en ruimte in en om het huisje nodigen uit tot helende activiteiten. Van goed slapen tot wandelen, van heerlijk lezen tot - mat op de grond- pilates en meditatie. Ik heb genoten, van het buiten zijn, van muziek luisteren en van de zon die verrassend vaak verschillende  plekjes in de kamer wist te verwarmen. En dat tussen alle winterse buien door. Ik hoop hier nog eens terug te komen met een beetje warmer weer, want dat tuintje op het westen, biedt zeker ook nog mogelijkheden voor ontspanning. Esther, hartelijk dank voor je gastvrijheid en je luisterend oor! 

 

Joke (april 2021) 


Beste Esther
Bedankt voor het nachtje in dit fijne huisje! Heerlijk plekje om even tot jezelf te komen. 

 

Floortje (april 2021)


Esther,

Wat heb ik genoten van de dagen, hier in jullie huisje. Ben hier heerlijk tot rust gekomen, maar heb ook nieuwe inzichten gekregen. Ik wil je dan ook enorm bedanken voor de fijne middag in je atelier en de open gesprekken die we samen hebben gehad.  Je hebt een mooi boek geschreven, hier mag je trots op zijn! Ontzettend bedankt voor het warme welkom, voor alles! Dit weekend was een kadootje!

 

Simone (oktober 2021)


Dag,

Wat heb ik genoten van jullie mooie knusse huisje. Even tot rust komen en dan zoveel krijgen! Je bent een "zielsverwant" zo voelt dat! En De Bedstee...dat is het ultieme, geborgen plekje om tot slapen en uit te rusten. Deze dagen vergeet ik nooit meer, ook onze mooie diepe gesprekken, de wandeling, ons etentje, het stil zijn, alles was goed!  Doei lieverd, tot gauw en tot volgend jaar!

 

Hetty (november 2021)


Esther,

Wat een fijne plek hier in het mooie Opperdoes, wat een mooie en prettige plek hier in het huisje. Hier start mijn zoektocht naar hetgeen waar ik al jaren naar op zoek ben!! Jij weet wat ik bedoel... Bedankt voor het fijne gesprek, met tranen en een lach, het maakt niet uit, HET MAG. ik kom zeker terug naar deze mooie plek en hoop dan samen met jou het klooster te bezoeken.  

Liefs.

 

Tamara (december 2021)


Dank je wel Esther,

dat ik 3 nachtjes in je huis mocht logeren. Het huisje voelt meteen als thuis! Ik heb genoeten van de rust en stilte! Ik kom zeker terug!

 

Margo (januari 2022)


Wat heerlijk om in jou prachtige retraitehuisje tot rust te komen. Tot de volgende keer.
Liefs.

 

Karin (januari 2022)


Beste Esther,

Ik heb prima dagen achter de rug met mooi weer. Lekker veel gelopen. Het ga je goed. 

 

Jolande (oktober 2022)


Beste Esther,

Stilte, rust, wandelen, lezen... Kortom, heerlijk even een paar dagen in het mooie huisje. 

 

Annette (november 2022)


Esther,

Heel erg bedankt voor het openstellen van dit mooie huisje!

Wat een fijne rust kon ik hier vinden, echt een aanrader!

Enorm genoten! Dankjewel! En een zeker tot ziens. 

 

Naomi (december 2022)


Beste Esther

Dank je wel voor een paar dagen van stilte zoeken, geholpen door je prettig geschreven boek. Ik ben blij dat ik je heb gevonden. Fijn om in je retraitehuisje te kunnen verblijven. En dan ook nog uitgebreid de tijd voor een gesprek! 

 

Annemieke (januari 2023)


Lieve Esther

Wat een heerlijk huisje hebben jij en je man in Opperdoes gecreeërd! Even helemaal niks en alles met aandacht doen, daar had ik behoefte aan. Gewoon met mezelf op stap. Muziek luisteren, lekker koken en lezen. Proberen hoever ik weer kan lopen, want heb ik een tijd niet gekund. Gelukt! 11 km. in en rond Medemblik. 9 km door en rond Hoorn (wat een mooie stad!) en vandaag 8 km Enkhuizen. Morgen weer back to reality. Maar dank je wel, ik heb genoten van het huisje en de rust hier. 

Tot ziens!

 

Jeanette (februari 2023)


Beste Esther,

Wat een heerlijk retraitehuisje heb je gecreeërd. Ondanks de regen en de sneeuw, was het zeker geen straf om binnen te zitten. ;)

Het werkte voo rmij goed om even los te komen van mijn hectische leven thuis en even helemaal te focussen op dingen die voor mij belangrijk zijn. Volgende keer hoop ik met mooi weer meer van de omgeving te gaan bewonderen.

 

Wilma (maart 2023) 


Lieve Esther,

Wow, wat hebben jullie een mooi, lief en rustig huisje hier. Ik heb hier moeilijke en mooie momenten gehad. Ik ben mezelf hier heel erg tegengekomen in mijn rouwproces om mijn moeder een maand geleden. Maar wat was het fijn om hier naar mijn verdriet te kunnen luisteren, het echt aan te gaan en het niet weg tet hoeven stoppen, omdat je door moet. Nee, het kan er hier gewoon zijn, op woensdag dacht ik; 'ik heb afleiding en prikkels nodig. Ik ga wandelen voor afleiding.'  Nou, prikkels zijn hier iet te vinden. Dus ging ik prikkelarm weer terug naar het huisje om met mezelf te zijn. En dat was goed. en toen ik de rust had gevonden was het fijn. Bedankt voor alles en dat ik je mooie boek mocht lezen. Daar heb ik veel aan gehad.

 

Maaike (maart 2023)


Esther,

De laatste week van september heb ik een week gebruik mogen maken van het huisje in Opperdoes. Het was voor mij een hele stap na jaren van straatvrees en angsten. Ik was erg nerveus maar zodra ik het huisje binnenstapte viel alle spanning van mij weg. Het paste als een warme jas. Ik trof het de hele week enorm met het weer en in plaats van veel tekenen, lezen en slapen, wat eigenlijk in de planning lag, ben ik er veel op uitgetrokken. Wat een prachtige omgeving. Ik werd elke keer naar buiten getrokken en heb urenlange wandelingen en fietstochten gemaakt. Nu ik dit zo schrijf kan ik het nog steeds niet geloven. Er stond een doos tissues op tafel voor de "moeilijke momenten" waarvan ik dacht te weten dat ze zouden komen. Ja, ik heb tissues gebruikt: Nadat ik terugkwam van mijn avonturen. Tranen van geluk! Alles wat ik die week nodig had was in het huisje aanwezig, maar vooral: het zat allemaal al in mijzelf, ik kon er alleen niet eerder bij! Iedereen die nog twijfelt: jij kunt het ook, er even uit en ZIJN bij Esther en Arnold in het lieflijke Opperdoes. Deze week heeft mij zoveel gebracht, ik voel niets anders dan dankbaarheid.

Lieve groet.

 

Marja (september 2023)


Dank je wel Esther.

Het verblijf heeft me goed gedaan. Net als jouw boek: SLAK :-))

 

Yvon (oktober 2023)