BLOGS

Zo af en toe schrijf ik een blog waarin ik je wil inspireren met praktische en eenvoudige manieren om meer vanuit rust te kunnen leven. 

De lessen die we kunnen leren van de woestijnvaders

In de vroege eeuwen van het christendom trokken een groep toegewijde mannen en vrouwen zich terug in de uitgestrekte woestijnen van Egypte en Palestina. Deze mensen, bekend als de Woestijnvaders en Woestijnmoeders, leidden een leven van contemplatie, gebed en zelfopoffering. Ze worden gezien als de eerste monniken en monialen (nonnen).

Lees meer »

Op zoek naar je innerlijke monnik.

In de hectiek van het moderne leven verlangen we vaak naar rust en overzicht. Herken je de zoektocht naar innerlijke vrede en harmonie? In het klooster kwam ik tot de ontdekking dat iedereen bezit over een innerlijke monnik.

Lees meer »

Het belang van rust op je autonome zenuwstelsel

In de drukke wereld van vandaag, waarin we constant worden blootgesteld aan stressoren, deadlines en een overvloed aan informatie, is het cruciaal om aandacht te besteden aan het welzijn van ons autonome zenuwstelsel. Dit systeem, bestaande uit het sympathische en parasympathische zenuwstelsel, zorgt automatisch voor talloze lichaamsfuncties zonder dat je daar bewuste controle over hebt. Het begrijpen en beheren van je eigen zenuwstelsel  is essentieel voor het handhaven van een gezonde balans in je leven.

Lees meer »

Wat schrijft Anselm Grün over tot rust komen?

Wie wil dat niet: tot rust komen?Dat wil iedereen die gestrest is in deze tijd.Maar veel mensen vinden geen rust.Ze kunnen niet uitrusten.En wanneer het om hen heen rustig wordt,worden ze gewoonweg nerveus:ze voelen dat ze hun eigen waarheid tegen kunnen komen!Dat maakt hen onrustig.Dan lopen ze liever weg voor zichzelfen storten ze zich in koortsachtige activiteiten.Rust begint in ons binnenste,gemoedsrust betekent ook rust voor het hele lijf.Wanneer onze ziel niet tot rust komt,dan zal ook ons lijf niet echt rustig worden,zelfs wanneer het puur uiterlijk niets doet.Wie constant in beweging isverhindert dat zijn ziel rustig wordt.We moeten ook ons lijf rust gevenom onze ziel rust te laten vinden.

Lees meer »

MEDITATIE

Ik heb een aantal meditaties opgenomen. Luister deze bijvoorbeeld als je tot rust wil komen of als je je dag start of eindigt.