Wees, net als Jezus, een voorbeeld voor de ander

Van vrouwen wordt er vaak verwacht dat ze zorgzaam, lief en dienstbaar zijn. 

Er wordt verwacht dat we anderen helpen, onze gezinnen ondersteunen, onze vriendinnen en actief deelnemen aan de maatschappij, aan de kerk. Maar te midden van al deze doelen en verantwoordelijkheden vergeten we vaak onszelf!

De Bijbel herinnert ons eraan dat zelfs Jezus, temidden van zijn dienende leven, zich regelmatig terugtrok om te rusten en alleen te zijn.  Deze opdracht  gaf Hij ook aan zijn leerlingen.

In Marcus 6:30-32 staat; 

"30 De apostelen die er door Jezus op uitgestuurd waren, kwamen terug. Zij vertelden Hem wat zij allemaal hadden gezegd en gedaan. 31 Hij zei tegen hen: ‘Kom, we gaan naar een stille plaats, dan kunnen we een beetje uitrusten.’ Want er liepen zoveel mensen heen en weer dat ze niet eens de kans kregen rustig te eten. 32 Zij gingen de boot in en voeren weg om ergens alleen te zijn." 

 

Ook jij mag een voorbeeld nemen aan Jezus en zijn leerlingen. Wees als een leerling en ga ook regelmatig naar een stille plaats om te kunnen uitrusten!

 

Want door Jezus Zijn voorbeeld te volgen wordt je zelf een voorbeeld voor een ander.

 

Onderschat niet het voorbeeld wat jij kunt zijn door anderen, door te laten zien dat je goed voor jezelf zorgt. Hierbij kun je een druk leven hebben, voor anderen klaarstaan, allerlei taken uitvoeren in de kerk of daarbuiten. Niks mis mee en wees dankvoor voor de energie die je hebt om dit te kunnen doen!

Maar het is, naast al deze verantwoordelijkheden, ook je verantwoordelijkheid om te rusten en te ontspannen. Door stilte toe te laten in je leven, want het is mijn overtuiging (en dit kun je daarnaast ook teruglezen in de Bijbel) dat God spreekt in de stilte, in een zachte bries. 

 

Wees stil en kom tot rust