Kom tot rust in één dag

 

  • Spreekt een retraite van een paar dagen je minder aan?  

  • Wil je genieten van de stilte en de  rust één dag?

  • Wil je je  laten inspireren door de Benedictijnse kloosterhouding?

Deze eendaagse retraite biedt een waardevolle onderbreking van je routine. Het stelt je in staat om uit je dagelijkse hectiek te stappen, even weg van je gebruikelijke verplichtingen en verantwoordelijkheden om jezelf volledig te wijden aan zelfzorg, ontspanning en de focus op jezelf en God.

 

Op zoek naar gelijkgestemden?

Tijdens deze retraite kom je in contact met anderen die zich willen laten inspireren en willen genieten van een dag voor zichzelf. Dit geeft een gevoel van gemeenschap en verbondenheid, waarbij je kunt delen en leren van anderen. Het kan leiden tot nieuwe inzichten en waardevolle sociale ondersteuning.

 

Leer jezelf beter kennen

Tijdens deze dag keer je naar binnen om te reflecteren op jezelf. Reflectie vergroot je zelfbewustzijn en helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling.

 

Verminder je stress

Tijdens een retraitedag geef je je parasympathische zenuwstelsel aandacht. Dit deel van je zenuwstelsel zorgt dat je ontspant en tot rust komt. Deze dag onderneem je bezinnende activiteiten die je kalmeren en in contact brengen met jezelf en je Schepper.

 

Praktische informatie

 

Inclusief

Lunch

Welkomstkadootje

 

Data

                       Maandag  22 januari 2024

   'Schrijf je eigen levensregel'

 

Maandag 8 April 2024

'Zakken van je hoofd naar je hart'

 

Najaar 2024

Datum en onderwerp nog niet bekend

         

Klooster

Egmond-Binnen

                                      € 75,-

Meer info

 

 

 

Ervaringen van deelnemers 

 

"Ik dacht dat ik de stilte lastig zou vinden, maar dat viel me 100% mee. Ik weet nu een beetje wat Tikva is en ben enthousiast. De leefregels die je voor jezelf moest opschrijven helpen mij hopelijk om het geleerde vast te houden."

 

- Karina de Leeuw

 

"De eendaagse retraite heeft mij rust voor vandaag opgeleverd. Een reminder om opnieuw beter voor mijzelf te zorgen, en meer inzicht in de achtergrond van de beginselen van het kloosterleven."

 

 

- Minke Tak

 

"De dag heeft mij ontspanning opgeleverd, contact met andere gelovigen. Bewuster omgaan van mijzelf, hoe ik in het leven sta. Rust zoeken en nemen in 't dagelijks leven Naar hde kloosterbezoeken nog meer rust in het leven aanbrengen."

 

- Heidi Aalders


"Tijdens deze dag werd ik uitgenodigd om stil te staan, bewust te worden, huiswerk te doen om dit toe te passen in mij leven" 

 

- Anoniem

"Het heeft mij bewustwording opgeleverd dat ik in mijn leven anders moet gaan leven. Op zoek naar balans in 'druk zijn' en 'rust' zoeken."

 

- Lydia Zwaan

"Ik heb inzichten in mijzelf gekregen door stil te zijn en hoe ik Gods zachte stem kan horen. En dat ik als spanning mij en onrust voel, dat er mag zijn en dat dat geen belemmering hoeft te zijn om dieper in jezelf te kijken en naar God te luisteren"

 

- Wilma van Groningen


"Ik heb stof tot nadenken, mooie gesprekken gevoerd en verschillende handvatten gekregen."

 

- Abdiela Ilaria

"Even de tijd en rust om te reflecteren. Terug naar de basis en verbinding voelen met anderen. Ik heb meer kennis opgedaan over de Benedictijnse spiritualiteit.

Heerlijk om in stilte te eten!"

 

- Anoniem

 

 

 

 

"Ik voel meer rust en wil bewuster leven proberen in te bouwen."

 

- Tessa Zeeman